Úvod Média

Trigema zahájila výstavbu druhé etapy smíchovského LIHOVARU. Ta přinese 300 bytů, největší foodmarket v Praze i vyhlídku v komíně

02. 10. 2024

Výstavba druhé etapy unikátního projektu LIHOVAR, který přetváří bývalý industriální areál v živou moderní čtvrť, byla zahájena položením základního kamene 12. září. Výstavba druhé a zároveň třetí etapy bude probíhat souběžně a její dokončení se předpokládá do konce roku 2026. Druhá etapa představí zhruba tři sta nových bytů a zároveň rozšíří možnosti společenského života a gastronomických zážitků pro obyvatele i návštěvníky Smíchova.


Rezidenční bydlení nejvyšší kvality
V rámci druhé a třetí etapy vznikne přibližně 300 bytů, čímž se projekt posune blíže k dokončení celé čtvrti LIHOVAR, která bude tvořena třemi bloky. Nabídka bytů zahrnuje široké spektrum dispozic, od malých 1+kk až po velkorysé 5+kk, včetně luxusních penthousů a nadstandardních bytů. LIHOVAR umožní zájemcům vybrat si mezi vlastním bydlením a možností pronájmu, přičemž obě varianty budou ve špičkové kvalitě a standardu, které jsou pro tento projekt charakteristické.
 
Společenské a gastronomické centrum Smíchova
Součástí druhé etapy výstavby bude parter a dvě podlaží věnovaná společenskému životu a gastronomickým zážitkům. Na ploše 4500 metrů čtverečních zde vznikne jeden z největších pražských foodmarketů, který nabídne pestrou paletu restaurací a kaváren. Dále zde bude umístěn supermarket a řada lokálních obchodů a služeb, které vytvoří dynamické a živé prostředí pro obyvatele i návštěvníky této části Prahy.
 
Unikátní výhledy z komína Erektus
Jedním z nejvýraznějších prvků projektu LIHOVAR je zachovaný komín zvaný Erektus, který bude po dokončení sloužit jako vyhlídková věž. Nabídne neopakovatelné výhledy na celé panorama Prahy a stane se vyhledávanou turistickou atrakcí i ikonou nové čtvrti.
 
Respekt k minulosti a nadčasová architektura
Architektura celého projektu je dílem studia Black n' Arch a její koncept čerpá inspiraci z průmyslové minulosti bývalého smíchovského provozu. Všudypřítomný industriální duch je citlivě zakomponován do současného architektonického pojetí s použitím moderních materiálů a prvků. Fasády z cihel a autentické detaily vytvářejí unikátní atmosféru, která propojuje minulost s budoucností.
 
Výjimečná lokalita v blízkosti zeleně i centra Prahy
Lokalita Smíchova, kde se projekt nachází, je výjimečná svou polohou u řeky a zároveň blízkostí Císařské louky, Dívčích hradů a Prokopského údolí. Strategické umístění umožňuje rychlé napojení na hlavní dopravní uzly, jako je modernizované smíchovské nádraží, Radlická radiála či nový Dvorecký most, který propojí Smíchov s druhým břehem Vltavy a významně usnadní pohyb po městě. Dokončení nového mostu je plánováno souběžně s dokončením stavby.
Projekt LIHOVAR nabízí unikátní kombinaci bydlení u vody, přitom však v samotném srdci metropole. Obyvatelé budou mít na dosah jak městský ruch, tak klidné zelené plochy a přírodní rezervace. S propojením na okolní parky i klíčové dopravní uzly se LIHOVAR stává ideálním místem pro život v Praze.
Představení projektu zde: www.lihovar.cz
 

Kontaktní formulář

Odesláním formuláře přijímám podmínky zpracování osobních údajů společností Trigema - jejich zpracování proběhne za účelem zaslání odpovědi na zadaný podnět a případné vytvoření obchodní nabídky.